Siirry pääsisältöön
TietokiltaTietokilta

Yritykset

Tietokilta on Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tietotekniikan tutkinto-ohjelman opiskelijoiden aineyhdistys. Kilta tarjoaa noin 900-henkiselle jäsenistölleen sosiaalista toimintaa, ajaa heidän opintoihinsa liittyviä etuja ja aktivoi heitä ammatillisissa ja yhteiskunnallisissa asioissa. Lisätietoja killastamme löydät näiden sivujen muista osioista

Kilta

Kilta harjoittaa monimuotoista yhteistyötä tietotekniikka-alan yritysten kanssa. Kiltalaiset ovat kiinnostuneita liike-elämän vallitsevista trendeistä ja työllistymismahdollisuuksista, kun taas yritykset haluavat useimmiten saada näkyvyyttä ja rekrytoida uusia työntekijöitä.

Näiden sivujen tarkoitus on kerätä kiinnostuneita yrityksiä varten kuvaus Tietokillan harjoittamasta yrityssuhdetoiminnasta. Kaikissa yhteistyöasioissa voitte ottaa yhteyttä killan yrityssuhde­vastaavaan.

Pääyhteistyökumppanit

Reaktor kirjoitettuna erittäin lihavoidulla tekstilläHarvaan asetettuja viivoja siilin muodossa, alhaalla isoilla kirjaimilla SiiliYksinkertainen salama logo mustassa neliössä, Smartly.io isoilla kirjaimilla

Yhteistyökumppanit

aTalent company logo in bold typefaceABB company logo in very bold red typefaceAccountor company logoColumbia Road company logoDeloitte company logoExove company logo in all uppercaseFrends company logo in all lowercaseFuturice company logoGofore company logo bold and all uppercaseHiQ company logo in cursiveNitor company logo with T as a torchNokia futuristic company logoSievo cursive writing company logoSolita company logo with a vertical line graphic on the leftTaito United company logo with o and u combined into a personTietoevry company logo lowercase digitalized fontWolt company logo in cursive fontEricsson-partner-logo

Yhteystyömuodot

Yhteistyökumppanuus

Tietokillan yritysyhteistyön kulmakivenä toimii TiK Partners -ohjelma. TiK Partners -ohjelma mahdollistaa pitkäaikaisen ja tiiviin yhteistyön yritysmaailman ja killan välillä. Tietokilta tekee ensisijaisesti yhteistyötä Partners yritysten kanssa.

Yritysyhteistyö on monimuotoista ja sen suosituin muoto on yritysvierailut, eli yritysekskuriot. Siellä opiskelijat pääsevät tutustumaan hauskalla tavalla alan eri mahdollisuuksiin. Muita suosittuja yhteistyömuotoja ovat esimerkiksi hackathonit, Tech Nightit sekä killan rekrytapahtuma UraTiKAS.

TiK Partners -ohjelmasta ja muusta yritysyhteistyöstä vastaa killan yrityssuhde­vastaava, jolle voi osoittaa kaikki yhteistyöhön liittyvät kysymykset osoitteeseen yrityssuhde­vastaava​@tietokilta.fi.

Excursiot

Excursiot ovat loistava tilaisuus tutustuttaa alan opiskelijoita yrityksen toimintaan ja kulttuuriin. Yrityksenne työntekijät ja tietotekniikan opiskelijamme pääsevät juttelemaan keskenään rennoissa merkeissä ja löytämään heille sopivan työpaikan.

Mieleenpainuvalla excursiolla on yleensä lyhyt esittely yrityksestä, yritystä ja sen kulttuuria kuvaavaa aktivoivaa tekemistä ja vapaata keskustelua alan työntekijöiden kanssa unohtamatta ruokaa ja juomaa. Suosittelemme ehdottomasti haalimaan paikalle ohjelmistokehityksen parissa työskenteleviä, sillä he osaavat parhaiten kertoa ja myydä yrityksen työpaikan kiinnostuneille opiskelijoille. Illan ohjelma voi sisältää niin escape room -henkistä ongelmanratkontaa kuin perehdytystä nykyajan teknologioihin opiskelijoiden omilla läppäreillä. Erikoisemmat ohjelmanumerot jäävät hyvin opiskelijoiden mieliin ja niitä muistellaan ja kerrotaan eteenpäin pitkään.

Tietokillan vuosijuhlat

Tietokillan vuoden odotetuimpiin ja hohdokkaimpiin tapahtumiin kuuluu killan vuosijuhlat, Muistinnollaus, tuttavallisemmin M0. Vuosijuhla on erittäin juhlallinen akateeminen pöytäjuhla, joka on yksi suomalaisen opiskelijakulttuurin kulmakiviä. Vuosijuhlilla teekkarit kuoriutuvat haalareistaan juhlistamaan kiltaansa parhaimmat päällään. Juhlat potkaistaan käyntiin cocktail-tilaisuudella, josta ilonpito jatkuu pääjuhlien kautta seuraavan päivän silliaamiaiseen asti. Vuosijuhlien hohto ei missään nimessä ulotu pelkästään killan nykyisiin jäseniin, vaan juhliin kutsutaan myös killan alumneja eli vanhoja opiskelijoita, kutsuvieraita muista opiskelijajärjestöistä sekä killan yhteistyökumppaneita.

Laaja osallistujajoukko mahdollistaa sponsorille kattavan näkyvyyden niin nykyisille opiskelijoille kuin myös muillekin Otaniemen opiskelijoille. Vuosijuhlia rakennetaan yhdessä vuosijuhlasponsoreiden kanssa, jotta sponsori näkyy haluamallaan tavalla tuleville työntekijöille. Vuosijuhlassamme sponsorit pääsevät mukaan nauttimaan juhlahumusta, sekä tavoittamaan nykyiset että tulevat tietotekniikan alan päättäjät ja tekijät erittäin suotuisassa mielentilassa.

Rekrytointi

🏆Etsitkö osaajia?🥇

Olet oikeassa paikassa! Meillä on muutamia eri tapoja, joilla voit tavoittaa opiskelijamme, katso alta!

Jos sinulla on rekrytointiin liittyviä kysymyksiä, voit aina ottaa yhteyttä yrityssuhde­vastaavaan osoitteessa yrityssuhde­vastaava​@tietokilta.fi.

Rekryalusta

Vieraile rekrytointialustalla!

Rekrytointialusta on yrityksille loistava tapa mainostaa avoimia työpaikkojaan helposti ja kohdistaa ne erityisesti Tietokillan opiskelijoille. Näin ollen me opiskelijat toivomme, että suunnittelette hakuprosessin yksinkertaiseksi ja tehokkaaksi 😉.

Sen lisäksi, että laitat ilmoituksen alustalle, alustan postaus lähetetään rekrytointisähköpostiimme ja ilmoitus uudesta ilmoituksesta lähetetään rekrytoinnin Telegram-kanavalle. Rekrytointialusta on avoin kaikille IT-alan työpaikkailmoituksille mistä tahansa yrityksestä.

Jos haluat mainostaa avoimia työpaikkojasi maailman (tai jopa maailmankaikkeuden? 🤔) terävimmille ja lahjakkaimmille tietotekniikan opiskelijoille ja saada näin ollen huippuluokan hakijoita työhön, tämä alusta on sinua varten!

Lue lisää ja lisää työpaikkailmoituksesi täältä!

UraTiKAS

UraTiKAS on rekrytointitapahtuma, joka on suunniteltu erityisesti ohjelmistoteollisuuden kesä- ja harjoittelutyöpaikkojen mainostamiseen, mutta sopii myös muihi avoimiin paikkoihin. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Automaatio- ja systeemitekniikan killan kanssa. Tapahtuma järjestetään yleensä jossain tammi-helmikuun vaihteessa, ja yrityksiä haetaan paikalle edellisen vuoden marras-joulukuussa.

UraTiKASin formaatti on yksipäiväinen tapahtuma, jossa yritykset pääsevät esittäytymään opiskelijoille ja kertomaan, millaisia työntekijöitä ne etsivät. Esittelyjen jälkeen opiskelijat voivat esittää kysymyksiä strukturoidussa kysymys- ja vastausosuudessa. Strukturoitujen esittelyjen jälkeen opiskelijat voivat vapaasti liikkua osastolla ja keskustella yritysten edustajien kanssa vapaamuotoisemmin.

Vaikka tapahtuma ei ole yhtä suuri kuin AaltoTalent- tai RekryForum-messut, se on kohdennetumpi ja tavoittaa enemmän IT-alan opiskelijoita kuin kumpikaan edellä mainituista.

Rekrylehti

Rekrylehti on pidempiaikaiseen näkyvyyteen opiskelijoiden keskuudessa soveltuva esite. Se toimii lähtökohtana työtä tai harjoittelupaikkaa etsiville opiskelijoille ja auttaa heitä löytämään ja tutustumaan IT-alalla toimiviin yrityksiin.

Esite julkaistaan jossain syys-lokakuun vaihteessa, yleensä samaan aikaan kuin haalarigaala, jossa fuksit saavat haalarit, ja sitä jaetaan verkossa ja Tietokillan kiltahuoneella (seuraavan esitteen ilmestymiseen saakka).

Rekrytointilehteä varten haetaan yrityksiä sen julkaisua edeltävän vuoden touko-kesäkuussa (joustavasti myös myöhemmin).

Tietokilta rekrylehti 2023

Rekrylehti 2023

Uusi idea?

Olemme aina valmiita keskustelemaan, jos sinulla tai yritykselläsi on uusia rekrytointiin tai mihin tahansa muuhun yhteistyöhön liittyviä ideoita, kuten tapahtumia tai messuja. Ota näissä tapauksissa yhteyttä yrityssuhde­vastaavaan osoitteessa yrityssuhde­vastaava​@tietokilta.fi.